top of page

VERiTABLE  in the press

FNL.jpg

FNL

Το VeriTable, με το πανέξυπνο όνομα, υιοθετεί τη λογική της γαλλικής bistronomie σε όλα τα επίπεδα. Ο χώρος είναι απλός, αλλά γοητευτικός, με γούστο και φιλόξενη θερμότητα. Η κουζίνα κινείται με άνεση ανάμεσα στο καλοζυγισμένο ρουστίκ του αυθεντικού μπιστρό και την έντεχνη κουζίνα ενός σεφ του διαμετρήματος του Alain Parodi. Όμως και η λίστα των κρασιών βρίθει ευκαιριών και αληθινών διαμαντιών, τιμολογημένων ιδιαίτερα δελεαστικά.

Πάνος Δεληγιάννης 

athens voice.png

ATHENS VOICE

H πραγματική γαλλική κουζίνα συμβαίνει εδώ.

Το Veritable, είναι ένας πολύ έξυπνος συνδυασμός μπιστρό, εστιατορίου και ντελικατέσεν. Δηλαδή, στον κατάλογό του παρελαύνουν τα πιο ψαγμένα γαλλικά τυριά, σπιτικά πατέ και foie gras, αλλαντικά από έναν από τους πιο γνωστούς παραγωγούς αλλαντικών παγκοσμίως, τον Hernández Jiménez, και μία κάβα από επιλεγμένα πολύ καλά κυρίως γαλλικά και ελληνικά κρασιά, σε τιμές πολύ λογικές για αυτό που είναι.

Δημήτρης Ξανθούλης

athinorama-1.jpg

ATHINORAMA

Ο Parodi είναι ένας σεφ που ξέρει να σαγηνεύει με την ενέργεια και τις γεύσεις του. Από τα ορεκτικά του χαίρεσαι τη λογική μιας bistronomie, που κινείται ανάμεσα σε ρουστίκ πιάτα από τη μία, όπως το ορεκτικό πατέ πουλερικών με μανιτάρια τουρσί, και πιο έντεχνα από την άλλη, όπως το απαλότατο βελούδο ενός homemade φουαγκρά που σερβίρεται ταιριαστά με πουρέ κυδωνιού. 

Δημήτρης Αντωνόπουλος

ETHNOS.jpg

ETHNOS

Δεν είχα ποτέ φανταστεί πως θα ερχόταν μια μέρα που ένας Γάλλος σεφ θα κατάφερνε να φέρει, με τον δικό του, γοητευτικό τρόπο, την κουζίνα της πατρίδας του στα μέτρα του ελληνικού του κοινού, χωρίς να παραποιήσει την ταυτότητά της ή να την εξελληνίσει.

Και να που ο Alain Parodi, έχοντας ζήσει τόσα χρόνια πια στη χώρα μας, το πέτυχε, είτε επειδή μας έμαθε αρκετά καλά, είτε γιατί διαθέτει την ευελιξία να μη μάς ξεσυνερίζεται ή να μην προσπαθεί να μάς επιβάλει το δικό του savoir faire, που ενδεχομένως θα μάς έκανε να μη νιώθουμε και τόσο άνετα. 

Θάλεια Τσιχλάκη

olivemagazine.png

OLIVE MAGAZINE

Ατμόσφαιρα κινηματογραφική και κουζίνα αυθεντικά γαλλική στον γοητευτικό χώρο του σεφ Αλέν Παροντί.

Η λέξη «veritable» σημαίνει αυθεντικό στα γαλλικά, αλλά ηχητικά παραπέμπει και σε ένα παιχνίδι αγγλογαλλικών, κάτι σαν «πολύ… τραπέζι». Οποια εκδοχή κι αν επιλέξετε, η ουσία υπηρετείται, αφού ορίζει το νεοαφιχθέν γαλλικό εστιατόριο του καλού σεφ Αλέν Παροντί και της δραστήριας, αεικίνητης συζύγου του Κριστίν, υπεύθυνης για τη σάλα και την κάβα. Η κουζίνα υπηρετεί τη φιλοσοφία της σύγχρονης bistronomie, με τη συμμετοχή μεσογειακών υλικών και πιάτων στο εποχικό, σοφά στημένο μενού του, που παίζει από τις ρουστίκ μέχρι τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις.

 Νανά Δαρειώτη

vivreathenes.png

VIVRE ATHENES

Christine et Alain Parodi ont mis l’accent sur la qualité des produits. Ils ont choisi avec la plus grande attention leurs fournisseurs et ont décidé de ne travailler qu’avec les meilleurs. Par exemple, Hernandez Jimenez pour la charcuterie ibérique.

Ils chérissent leurs matières premières et ont fait le choix de la perfection pour VERi-TABLE.

Côté vins, c’est pareil. Christine nous a fait visiter la belle cave où chaque vin a une histoire. Christine et Alain Parodi ne voulaient pas tel ou tel cépage par hasard. Ils ont choisi de travailler avec des domaines dont ils connaissent personnellement les propriétaires.

bottom of page