top of page

ABOUT

Λίγα λόγια για τον Alain Parodi ...από τον Alain Parodi

"Άνοιξα το πρώτο μου εστιατόριο όταν ήμουν 24 χρονών στη νότια Γαλλία, στη Βαλμπόν, δίπλα στις Κάννες, και πήρα το πρώτο μου αστέρι τρία χρόνια μετά. Ημουν πολύ νέος." 

"Το 2002 ο Απόστολος Τραστέλης ήρθε στη Γαλλία και επισκέφτηκε οκτώ εστιατόρια για να δοκιμάσει, ένα από αυτά ήταν και το δικό μου. Όταν με κάλεσε λίγο αργότερα να τον επισκεφτώ, πήγαμε στα εστιατόριά του και άρχισα να δουλεύω σε πολλά από αυτά, όπως στην πρώτη Χύτρα και στα εστιατόριά του στη Χαλκιδική και στο Λαγονήσι. Κάπως έτσι άρχισα να ερωτεύομαι την Ελλάδα, που μοιάζει πολύ με τη νότια Γαλλία. Συνεργάστηκα με τον κύριο Τραστέλη επί εφτά χρόνια."

"Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που το 2009 αποφάσισα να σταματήσω τα πάντα στη Γαλλία και το 2013 να εγκατασταθώ μόνιμα εδώ. Μετά τη συνεργασία μου με τον κύριο Τραστέλη έκανα πολλά πράγματα, δούλεψα στην Πλάκα, έκανα consulting στο Παρίσι, στο Λουξεμβούργο, στο Μονακό, συνεργαζόμουν με πολλά εστιατόρια. Στη συνέχεια αποφάσισα να τα αφήσω όλα, να μείνω στην Αθήνα και να επικεντρωθώ στο VERi TABLE, που άνοιξα τον Απρίλιο του 2019."

Να πούμε και τι είναι το VERi TABLE;

"Λέγεται VERi TABLE bistro, γιατί είναι ένα bistro ακριβώς όπως θα το έβρισκες στη Γαλλία, αυθεντικό και αληθινό. Veritable στα γαλλικά σημαίνει αληθινό. Και εμείς κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, μαγειρεύουμε αληθινά – αν, για παράδειγμα, κάνω μάγουλα στιφάδο, θα τα κάνω ακριβώς όπως πρέπει, με το γαλλικό τρόπο. Δεν είμαστε ψεύτικοι, ξέρουμε τη δουλειά και είμαστε προσιτοί σε όλους. Αν θέλεις να φας και να ξοδέψεις, μπορείς να βρεις πολλές εντυπωσιακές επιλογές. Αν πάλι θέλεις να είσαι πιο μαζεμένος και να απολαύσεις ωραίο ψωμί, εξαιρετικά τυριά και κρασιά, πάλι μπορείς. Υπάρχουν επιλογές για όλους. Επίσης, Veri γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα, όπως veri bakery ή veri patisserie. To σκεφτόμαστε. Δεν θέλουμε να είμαστε trendy, αλλά νόστιμοι, να νιώθει ο κόσμος την απλή και ωραία γεύση από το κάθε υλικό."

Από τη συνέντευξη στη Ντίνα Βασιλειάδου / FOOD & DRINK Εθνος

bottom of page